Wanneer laat ik mij testen op het coronavirus in Assen?

Wanneer laat ik mij testen op het coronavirus in Assen

Er kunnen verschillende redenen zijn om naar een locatie in assen te gaan om je te laten testen op COVID-19.

Reden 1: Je hebt klachten

Wanneer je klachten hebt, dan is het belangrijk om je op een geschikte locatie te laten testen op het coronavirus. De klachten kunnen erg verschillen per persoon, maar er zijn wel een aantal veelvoorkomende klachten waar je op kunt letten. Testlocaties in Drenthe

Je hebt klachten die gerelateerd zijn aan verkoudheid

Als je het gevoel hebt dat je verkouden bent, dan kan dit een symptoom van corona zijn. Denk hierbij aan een loopneus, maar ook aan hoofdpijn, hoesten, kuchen en niezen.

Je voelt je moe

Ziek zijn gaat vaak gepaard met moeheid. Voel je je erg moe? Dan kan het zijn dat je corona hebt?

Je bent kortademig

Het coronavirus nestelt zich in je longen. Hierdoor kun je gaan kuchen en hoesten, maar je kunt ook kortademig worden. Als je kortademigheid ernstige vormen gaat aannemen, neem dan altijd contact op met een zorgverlener.

Je hebt verhoging

Koorts is een indicator van je ziek voelen en je kunt ook verhoging hebben wanneer je corona hebt. Wanneer je koorts te hoog wordt (boven de 38 graden), neem dan contact op met iemand die jou kunt helpen.

Andere klachten

Corona gaat soms ook gepaard met andere klachten, zoals diarree en branderige ogen. Ook dit zijn symptomen van het virus en het is belangrijk dat je dan een locatie vindt om je te laten testen.

Reden 2: Iemand in mijn omgeving Assen is positief getest

Misschien heb je zelf nog geen corona-gerelateerde klachten en voel je je niet ziek. Maar als iemand anders in jouw omgeving binnen assen toch positief is getest voor corona, dan is het belangrijk dat je je laat testen.

Testen op een locatie in de buurt

Als je je wilt laten testen op corona, doe dit dan altijd op een locatie bij jou in de buurt. Mogelijkheden om je te laten testen zijn er door het hele land. Of je nou in een grote stad woont of in een kleiner dorp, er is altijd een testlocatie in de buurt. Het is belangrijk om je te laten testen op corona op een locatie bij jou in de buurt, zodat je niet ver hoeft te verplaatsen. Op deze manier is er minder kans om het coronavirus verder te verspreiden.

Bekijk hier de verschillende testlocaties en testen in de omgeving Assen!

Coronatest Assen
Sneltest in Assen
PCR Test in Assen

Coronatest in Beilen
Sneltest in oosterwolde
Coronatest in zuidlaren
Coronatest gieten