Hoe kan je je nieuwe smartphone installeren?

Hoe kan je je nieuwe smartphone installeren

Je batterij raakt binnen een paar uur leeg, je bent al maanden je favoriete apps aan het verwijderen, en je kan niet normaal een filmpje afspelen. Het is nu echt tijd om over te stappen naar een nieuwe smartphone. Je wil een betere camera, betere streamingmogelijkheden, en natuurlijk de meest fantastische apps en opties die bij de nieuwste modellen inbegrepen zitten. Maar het installeren van een nieuwe smartphone kan flink wat haken en ogen hebben. Je moet je telefoon afstemmen op je persoonlijke wensen en voorkeuren. Ook moet je favoriete apps installeren, je contacten overzetten en natuurlijk de telefoon leren bedienen. Hoe pak je dat slim aan? Lees hier ons stappenplan, en voor je het weet ben je thuis in je nieuwe mobiel

Het opstartmenu doorlopen

De meeste smartphones hebben een handig opstartmenu. Daar stel je een aantal belangrijke basisinstellingen over je telefoon in. Kies bijvoorbeeld je taal, voer je naam in, en ga akkoord met de licentieovereenkomst en privacybeleid. Soms is het nodig om de datum en tijd in te stellen. En vervolgens wil je telefoon graag toegang tot je wifi-verbinding. Zorg dus dat je de naam van je wifi-verbinding en het wachtwoord daarvan bij de hand hebt.

Apps en connecties kopiëren op een Android smartphone

Als je kiest voor een smartphone met het Android-besturingssysteem, dan kun je via je bestaande Google-account heel veel nuttige informatie kopiëren vanaf je oude mobiel. Je apps, je basisinstellingen, en je connecties worden namelijk opgeslagen in je Google-account. Tijdens de opstartprocedure word je gevraagd om de naam van je Google-account en het wachtwoord daarvan in te vullen. Je kunt dan per onderdeel kiezen welke apps, instellingen, bladwijzers, connecties en andere gegevens je naar je nieuwe telefoon wilt kopiëren.

Apps en connecties kopiëren op een iPhone

Ook op de iPhone zit een mogelijkheid om belangrijke onderdelen van je vorige iPhone naar je nieuwe apparaat over te zetten. Die worden opgeslagen in de iCloud . Het is altijd beter om zelf een backup te maken dan te vertrouwen op de automatische kopieën die regelmatig van je systeem in de iCloud wordt gemaakt. Zodra je inlogt met je Apple ID, kan je kiezen welke apps, connecties en andere instellingen je wilt overzetten. Je kunt trouwens ook gegevens uitwisselen tussen Android- en iPhone-systemen.

De instellingen doorwerken

Het is een uitstekend idee om even alle instellingen van je telefoon in het centrale instellingenscherm goed door te kijken. Dat kan een tijdrovend klusje zijn. Maar het helpt je om de telefoon snel aan te passen aan je persoonlijke voorkeuren. Ook geeft het je mogelijkheden om data-intensieve apps zoals Facebook en YouTube aan te passen, zodat die minder megabytes per seconde opslorpen. Op dezelfde manier kan je je energieverbruik en je internetverbinding aan je eigen voorkeuren aanpassen, zodat je telefoon een uitstekende ontvangst heeft en toch een mooie batterijduur krijgt.

Wachtwoorden invullen

De meeste apps die je hebt overgezet van je oude apparaat zullen om een wachtwoord vragen voordat je er mee aan de gang kan. Je bent immers uitgelogd op het moment dat je je oude telefoon vaarwel zei. Begin met je e-mailaccount(s) aan de gang te krijgen. Als je van bepaalde apps het wachtwoord niet meer weet, dan kan je ervoor kiezen om een e-mail naar deze mailboxen laten verzenden. Zo help je snel je favoriete apps weer aan de gang. En daarna is het een kwestie van alle functies uitproberen, nieuwe apps downloaden, de unieke mogelijkheden van je smartphone verkennen. En natuurlijk op social media vertellen hoe fantastisch je nieuwe smartphone is. Heel veel plezier met je nieuwe speeltje!